Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα σήμερα για τα AμεΑ

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέτει μεγαλεπίβολους στόχους για το παρόν και το μέλλον με στοιχεία που μαρτυρούν την κατάσταση σήμερα: στις περισσότερες χώρες, μέχρι και το 80% του ΑμεΑ πληθυσμού είναι άνεργο.

Αν ο στόχος επιτευχθεί, θα μπορούμε να βλέπουμε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να είναι μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου σε κάθε γωνιά του πλανήτη που το επιτρέπουν οι συνθήκες. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την καθημερινότητα μερικών δεκάδων συνανθρώπων απλά και εύκολα, χωρίς να ξοδέψουμε δεκάρα τσακιστή.

Ας προσπαθήσουμε να μην παρκάρουμε πάνω σε πεζοδρόμια και να διατηρούμε ελεύθερα τα επικλινή σημεία πρόσβασης προς σε αυτά. Η πρόσβαση στα πεζοδρόμια και ο ελεύθερος χώρος κίνησης για τα αναπηρικά αμαξίδια είναι το ίδιο σημαντικός με το χώρο και την ασφάλεια που χρειάζεται ένα πιτσιρίκι στο καροτσάκι που σπρώχνουν οι γονείς του.

Επειδή σε αυτή την χώρα τα πεζοδρόμια με τις ειδικές διαγραμμίσεις για τους τυφλούς είναι ελάχιστα καλό είναι να παρκάρουμε τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μακρυά από αυτές τις περίεργες γραμμές που για τους περισσότερους δεν σημαίνουν τίποτα αλλά για τους τυφλούς είναι ο μπούσουλας για να φτάσουν στην στάση του λεωφορείου και να πάνε σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου