Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δέσμευση Γερουλάνου

Τα πριμ των παραολυμπιονικών του Πεκίνου θα πληρωθούν σύντομα, καθώς η σχετική απόφαση υπογράφτηκε προχθές από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
Οσο για την εξόφληση του τακτικού προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει την απόφαση στις 2 Δεκεμβρίου.

Τα δύο βασικά αιτήματα του παραολυμπιακού κινήματος λύθηκαν λοιπόν στη συνάντηση με τον κ. Γερουλάνο, ενώ και η πλειονότητα των υπόλοιπων αιτημάτων θα ικανοποιηθεί άμεσα. Οι υπουργικές δεσμεύσεις ήταν ο λόγος που η χθεσινή συγκέντρωση αθλητών, προπονητών, παραγόντων και πλήθους κόσμου, έξω από του υπουργείο Πολιτισμού, είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και λιγότερο διαμαρτυρίας.

Για τις αποσπάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των 17 παραολυμπιακών αθλημάτων που καλλιεργεί η Ομοσπονδία, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε να μεταβιβάσει το αίτημα στην υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Επίσης, αναφορικά με την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις αθλητικές άδειες σε διακριθέντες αθλητές ΑμεΑ, που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, δήλωσε εκ νέου αναρμόδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα εισηγηθεί θετικά στον υπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ραγκούση.

«Ο κ. Γερουλάνος μάς αντιμετώπισε θετικότατα, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη θετική έκβαση των αιτημάτων που του υποβάλαμε», επισήμανε, φανερά ικανοποιημένος, ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου