Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΜΕΑ

Ο Αθλητισμός και η Τέχνη συναντιούνται στον ιστορικό χώρο του Παρισιού «Grand Palais» από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου 2010 με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας.

Στο Παγκόσμιο θα φιλοξενηθούν 900 Ξιφομάχοι από 100 χώρες, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε 32 αγωνίσματα (12 αρτιμελών και 20 ατόμων με αμαξίδιο), όπως μας ενημερώνει η εξαιρετική ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.escrime-2010.com .

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Εμμανουήλ Μπόγδος, Γεράσιμος Πυλαρινός, Γεώργιος Αλεξάκης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου και η αθλήτρια Αθανασία Στραβόλαιμου. Την ομάδα συνοδεύουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης, ο βοηθός προπονητή Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και η γιατρός Ιωάννα Παπαγιάννη.

Ο Ομοσπονδιακός Δημήτρης Κάζαγλης δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας αποτελεί πρόκληση καθώς πρόκειται για τους πιο δύσκολους αγώνες μετά από αυτούς των Παραολυμπιακών. Ας μη ξεχνάμε ότι με αυτή τη διοργάνωση ξεκινάει η διεκδίκηση της πρόκρισης για το Λονδίνο. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μια άρτια προετοιμασία, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας αλλά και τη συμμετοχή δυο κορυφαίων αθλητών του κόσμου, του Γάλλου 1ο Παραολυμπιονίκη της Αθήνας Συρίλ Μορέ και του Κουβεϊτιανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ταρίκ Αλ Καλαφ. Ελπίζουμε σε μια καλή εμφάνιση καθώς βρισκόμαστε σε υψηλές θέσεις στην Παγκόσμια Κατάταξη και το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου