Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κομπίνα 700.000 ευρώ με πλαστά εντάλματα πληρωμών


Παράτυπες εντολές πληρωμής ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) για ποσό που υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ είχε εκδώσει υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρού, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται και 'Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικών μετά από ανώνυμη καταγγελία για παρανομίες γύρω από τις εντολές πληρωμών των ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου 2010 η Προϊσταμένη Εξυπηρέτησης του Πολίτη της Νομαρχίας Αθηνών δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα και παράνομες πράξεις. Την ίδια μέρα ενημερώθηκε προφορικά ο τότε Νομάρχης Αθηνών κ. Ι. Σγουρός, ο οποίος έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη να ενημερώσει εγγράφως - όπως και έγινε - το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων), τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στις 28 Ιανουαρίου 2011 το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Διοίκησης διενέργησε έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι σε συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου έχουν εκδοθεί παρατύπως εντάλματα πληρωμών για το διάστημα 2002-2010 συνολικού ύψους 720.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί παρανόμως 713.180 ευρώ.

«Από το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά»

, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός, «με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι, όταν δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε και αγωνίζεσαι να βγουν όλα στο φως, έχεις αποτέλεσμα και μπορείς να κοιτάζεις στους πολίτες στα μάτια. Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά τους. Εάν θέλουμε να κάνουμε κάποια βήματα, ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, τότε πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή πάρα πολλά πράγματα και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό και το πώς νομοθετεί η Βουλή».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=384783&dt=15/02/2011#ixzz1E9nmcgl1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου