Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τις κάρτες ΑμΕΑ

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν και οι νέες διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των ΚΤΕΛ με το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών Καλλέργος Βουλγαράκης σε δηλώσεις του χθες στο Στούντιο 7. Ως εκ τούτου παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας η απόφαση για την παύση της δωρεάν μετακίνησης των ανθρώπων αυτών, που ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, με εξαίρεση την κατηγορία των τυφλών, οι οποίοι συνεχίζουν να μετακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία.

Σε συνάντηση των εκπροσώπων των ΚΤΕΛ με το Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας Γιώργο Κατριβάνο, που έγινε το πρωί της Τετάρτης, διαπιστώθηκε ότι είναι σημαντική η διαφορά των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει το υπουργείο με αυτά που ζητούν οι αυτοκινητιστές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υπογραφή της νέας σύμβασης. «Δυστυχώς έχουμε μια από τα ίδια. Το υπουργείο διαθέτει πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό, η πρότασή του ήταν να κάνουμε μια συμφωνία όπως η περσινή. Όπως αυτή που κάναμε το Σεπτέμβριο που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δούμε αν θα υπάρξει μια νέα εξέλιξη, καθώς υπάρχει ένα αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών μήπως αυξηθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας και μπορέσουμε να κάνουμε τη σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχω καλέσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα, ούτως ώστε να πάρουμε μια τελική απόφαση. Η οικονομική διαφορά είναι σημαντική, όμως δεν είναι εκεί μόνο το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο ακολουθεί μια τέτοια τακτική, καθώς προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ώστε στο τέλος να θεωρούνται οι άνθρωποι των ΚΤΕΛ κακοί και ανάλγητοι, ότι αυτοί δεν θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική».

Κοροϊδία για τη 2η δόση του 2010

Ερωτηθείς ο κ. Βουλγαράκης σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην καταβολή της δεύτερης δόσης για το 2010, έκανε λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. «Όχι μόνο δεν την έχουμε πάρει, αλλά μας κοροϊδεύουν από πάνω. Μας έδωσαν κι έχουμε στα χέρια μας ένα χαρτί, το οποίο υποτίθεται ότι έχει υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου και απευθύνεται προς το υπουργείο Οικονομικών, για την εκταμίευση του ποσού που μας οφείλεται. Πήγαμε την Τετάρτη μαζί με το συνάδελφο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ στο υπουργείο Οικονομικών να δούμε ποια είναι η τύχη αυτού του εγγράφου, ελπίζοντας ότι ο υφυπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης έχει υπογράψει για την εκταμίευση του ποσού. Ξέρετε τι ανακαλύψαμε; Ότι αυτό το χαρτί δεν έχει φτάσει ακόμα στο υπουργείο Οικονομικών! Εδώ και ένα μήνα από το υπουργείο Υγείας μας λένε ότι έχουν καταθέσει το αίτημα στον κ. Σαχινίδη και τώρα ανακαλύψαμε ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει φτάσει καν! Τι άλλο να πούμε;»

Μάρθα ΠΟΛΙΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου