Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η φλόγα έσβησε, η ελπίδα όχι!

Με την τελετή λήξης το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο ολοκληρώθηκαν οι 13οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί, κριτές, εθελοντές και θεατές είδαν τη φλόγα να σβήνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όχι όμως και την ελπίδα για ένα κόσμο ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας. Με μουσική, χορό και πρόσωπα χαμογελαστά οι αθλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους εκπροσώπους των αθλητών να εισέρχονται στο στάδιο με τη μουσική συνοδεία των ΟΝΙΡΑΜΑ. Ακολούθησε η υποστολή της σημαίας των αγώνων (η οποία παραδόθηκε στην Κορέα που θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics), το σβήσιμο της φλόγας, πολλά βεγγαλικά και φυσικά και άλλη μουσική με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Γλυκερία, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Νατάσσα Μποφίλιου, το συγκρότημα «Αerika» κ.α.

Τη λήξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που συντέλεσαν στο να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία τόνισε: «Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 έφτασαν στο τέλος τους, όμως ο αγώνας για μία κοινωνία ισότητας συνεχίζεται». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ είπε: «Στην Ελλάδα δεν λέμε ‘Είμαι μέσα’, αλλά ‘Είμαστε ΟΛΟΙ μέσα», παροτρύνοντας τον κόσμο να φωνάξει μαζί του. Συγκινητικός ο εκπρόσωπος των αθλητών, ο Βρετανός Σέιντ Λιούις: «Ελλάδα σε ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σου και την καλοσύνη σου, που μας έκανες να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου