Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Παρήγγειλαν νέα δεσμά για τα ΑΜΕΑ στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Στην πολιτική του ιμάντα και της βίαιης καθήλωσης φαίνεται ότι επιμένει η διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας.
Η αποκάλυψη τον περασμένο Φεβρουάριο των συνθηκών περίθαλψης παιδιών με Αναπηρία, στο
συγκεκριμένο ίδρυμα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, είχε προβεί σε δηλώσεις περί διόρθωσης της κατάστασης, ωστόσο για άλλη μια φορά μένει στα λόγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", η διοίκηση του ιδρύματος, όχι μόνο δεν καταργεί τα δεσμά και τα κλουβιά , αλλά προχώρησε και στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων ιμάντων, για να συνεχίσουν τις απάνθρωπες πρακτικές τους.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι ιμάντες αγοράστηκαν με το υπουργείο Υγείας να τηρεί σιγή ιχθύος.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στη "Διαύγεια", στις 08/03/11, η διοίκηση του ιδρύματος προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για προμήθεια ιμάντων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ.
Εννιά ημέρες αργότερα και ενώ είχε αποκαλυφθεί το τι συνέβαινε στο ίδρυμα-κολαστήριο, η διοικήτρια υπέγραψε σύμβαση με εταιρία η οποία προμήθευσε με ιμάντες καρπών για ακινητοποίηση του χρήστη στο κρεβάτι, ειδικούς ιμάντες μαγνήτη καρπών και ειδικούς ιμάντες για ακινητοποίηση στο κρεβάτι με μαγνήτη για πόδια.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του υπουργείου Υγείας το οποίο οφείλει να απαντήσει για τις κινήσεις που έχει κάνει ώστε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες πρακτικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάγκη άμεσης κατάργησης της χρήσης ιμάντων έχει επισημανθεί με κατηγορηματικό τρόπο και από τον Συνήγορο του Πολίτη, μετά από έρευνα στο συγκεκριμένο ίδρυμα.


Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/07/blog-post_9052.html#ixzz1Rp5C0oRP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου