Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΘΡΟΥ 37 ΤΟΥ Ν.3996/2011


17/11/2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας
κ. Γ. Κουτρουμάνη

ΚΟΙΝ.: -ΕΣΑμεΑ
-Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Κύριε Υπουργέ,
Η αναδρομική ισχύς του άρθρου 37 του Ν. 3996/2011, παρά τις διαβεβαιώσεις σας από το Σεπτέμβριο για διόρθωση του περιεχομένου του άρθρου με σχετική νομοθετική ρύθμιση, συνεχίζει να ταλαιπωρεί ένα σημαντικό αριθμό γονέων ατόμων με αναπηρία, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης με εικοσιπενταετή υπηρεσία και σύμφωνα με όσα όριζε ο Ν. 3232/2004, άρθρο 5.
Το αδιέξοδο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι απορριπτικές αποφάσεις των Ταμείων, συνοδεύονται με την απαίτηση άμεσης επιστροφής της προσωρινής σύνταξης, από όσους έχουν πάρει, διότι διαφορετικά θα υποστούν τις κυρώσεις του Νόμου με την προσαύξηση τόκων υπερημερίας.
Αναμένουμε τη γραπτή πλέον απάντησή σας για το πότε θα λήξει αυτή η ομηρία, που οδηγεί σε απόγνωση και σε οριστική κατάρρευση ένα σημαντικό αριθμό οικογενειών ατόμων με αναπηρία.
Η ανέχεια και πολλές φορές η ανέστια φτώχεια, οδηγεί τον πολίτη σε ενέργειες που δεν εξυπηρετούν ούτε την Πολιτεία, ούτε την Κοινωνία.
Επειδή γνωρίζουμε από τη μέχρι τώρα πορεία σας ότι, ως άνθρωπο και ως πολιτικό, σας διακρίνει ευαισθησία προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ελπίζουμε ότι δε θα ζήσουμε έξω από το γραφείο σας σκηνές που θα προσβάλουν τον Πολιτισμό μας.
Με εκτίμηση
Για την Εκτελεστική Επιτροπής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου