Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Περικοπές στα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία

Περικοπές στα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία
Σύμφωνα με το νέο κανονισμό προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.



Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία, προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τόνισε ακόμα ότι ζητήθηκαν οι απόψεις των αναπήρων για το νέο κανονισμό εκτίμησης αναπηρίας, αφού προηγουμένως είχε συνταχθεί.
Μιλώντας επίσης στο σταθμοί μας η Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσαρμονίες, οι οποίες - όπως είπε θα διορθωθούν το επόμενο διάστημα. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση επιδομάτων.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου